Άγιος Νικόλαος Φωκίδας


Πρόκειται για ένα γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό του Κορινθιακού κόλπου στη Δωρίδα, του νομού Φωκίδας, που μακριά από την πολυκοσμία και την βαβούρα, εγγυάται ξένοιαστες στιγμές για εσάς και την παρέα σας.

Το πρώτο που θα συναντήσετε μπαίνοντας στο χωριό ερχόμενοι από την Πάτρα, είναι η μεγαλύτερη παραλία που διαθέτει με βότσαλα και της οποίας η φήμη φτάνει πολύ μακριά.

Είναι ίσως, η ομορφότερη παραλία του Κορινθιακού Κόλπου, με θέα στο Αίγιο ακριβώς απέναντι.

Μετά την παραλία κατά μήκος του δρόμου, θα βρείτε επιλογές για φαγητό, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια εάν θέλετε να παρατείνετε την διαμονή σας σε αυτό το πανέμορφο μέρος.

Το χωριό είναι, επίσης, γνωστό για το νησάκι με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Κατά καιρούς, πολλοί είναι αυτοί που μαγεμένοι από το νησάκι, αποφάσισαν να τελέσουν το γάμο τους ή τη βάπτιση του παιδιού τους εκεί. Απέχει πολύ λίγο από την στεριά, γι' αυτό είναι πολλοί εκείνοι που το καλοκαίρι κολυμπούν μέχρι εκεί.

Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, δίπλα στον οικισμό Φλαμπουράκια ενώ απέχει 30 χλμ. Δ από το Γαλαξίδι και 36 χλμ Α από τη Ναύπακτο.

Μέχρι το Μάιο του 2011, λειτουργούσε εκεί το Πορθμείο Αγίου Νικολάου - Αιγίου, που συνέδεε τη Φωκίδα με την Πελοπόννησο.
Ιστολόγια σχετικά με την περιοχή
Agios Nikolaos Fokidas - Facebook 
http://www.facebook.com/group.php?gid=25173263554